Lidt om mig

Billedkunstner
Ergoterapeut
Cand.scient.soc.
Modtaget undervisning fra bl.a.:

Anne Juul Christophersen; Hanne Munk; Poul Cederdorff; Anne Bjørn; Inge Kjær; Lis Jensen; Mette Mailund Strong – Grafik kursus på Århus Kunstakademi; Grafikerne Ann-Kerstina Nielsen & Elin Østergaard

Medlem af Kunstnersammenslutningen Kunst i Felten – KIF
Medlem af Kunstnersammenslutningen Variablerne
Medlem af Kunstnersammenslutningen Vestjydske Kunstnere
Medlem af Fyns Grafiske Værksted

 

Leg med farver og kreativitet har fulgt mig gennem mit liv, hvilket er kommet til udtryk via arbejde med forskellige materialer og metoder. Jeg har siden 2006 arbejdet seriøst med maleriet og har fulgt en del kurser bl.a. ved anerkendte kunstnere.

Nysgerrighed og lyst til at udforske og eksperimentere udgør nerven i mit arbejde med mine billeder. Jeg fascineres af farver og kan komme i flow, når jeg udforsker farvernes kunnen og søger at skabe en palet, hvor farverne får mulighed for at
spille op mod hinanden og udfordre hinanden. Det er vildt spændende at opdage, hvad farver kan gøre ved hinanden og udnytte det så den ”rigtige” farve og stemning skabes. Jeg arbejder med forskellige materialer og billedudtryk og er optaget af det stoflige, det sanselige, det følelsesmæssige og spontane udtryk.

Menneskelivet og nærværet udgør en stadig inspirationskilde for mig. Det kan være i form af en sansning, en stemning eller en følelse, som jeg søger at omsætte billedligt. Men også naturen og dens former, struktur og mønstre væver sig ofte ind i mine billeder i mere eller mindre abstrakt form.

Sommetider kombineret med rejseoplevelser fra blandt andet Indien, Marokko, Spanien og Frankrig. Indtrykkene implementeres og omsættes i en stadig proces som former stilfærdige fortællinger og andre gange byder på mere påtrængende motiver med dobbelttydighed og symbolik.

Oliemalingen er mit foretrukne materiale. Farven lægges på lag på lag – ofte kombineret med transfer af relevant skrift, mønstre, skitserede streger og tryk. Jeg nyder at arbejde med og fremstille tingene fra bunden af. Jeg laver ofte og gerne mine lærreder fra bunden af. Der er ikke noget som lærreder, der er lavet fra scratch. Det giver en uovertruffen overflade at male på. Andre gamle håndværksmæssige teknikker og metoder finder også vej ind i mine billeder.

Arbejdet med kreative processer og skabende udtryksformer har i mange år været en tilbagevendende del af mit arbejde som ergoterapeut. I den forbindelse har jeg bl.a. arbejdet med billeder og tegning som terapeutisk virkemiddel.